MUĞLA / MENTEŞE - Muğla Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

May

10 Mayıs Çarşamba günü  heykele yürüyüşümüzü gerçekleştirdik ve ardından Gençlik Merkezi'ndeki etkinliğe katıldık. 11 Mayıs Perşembe günü Tek Koleji'nin getirmiş olduğu şişme kaydırak kuruldu ve öğrencilerimiz çok eğlendi.Okulumuz öğrencilerinin gösterileri sergilendi.12 Mayıs Cuma günü piknik düzenlendi. Katılım sağlayan yöneticilerimize, öğretmenlerimize ,velilerimize ve Tek Koleji'ne teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı sunuyoruz. Bayramımızı velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutladık. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

SIFIR ATIK NEDİR

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir.

May

BU HAYATTA BEN DE VARIM (I'm In This Life Too)

Okulumuz öğretmenlerinden Serpil SAKALLI, ülkemizin farklı illerinden öğretmenlerin ve İspanya'danda bir özel eğitim  öğretmeninin olduğu Avrupa ortaklı  " BU HAYATTA BENDE VARIM "eTwinning projesine katılmıştır. Projemizde :

Özel eğitimin genel olarak amacı bu bireylerin hayata etkin katılımını ve bağımsız yaşayabilmelerini sağlamaktır. Projemiz Zihinsel anlamda özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek bu hayatta var olduklarını ve bağımsız birer birey olduklarını gösterme fırsatı sunacaktır.
Anahtar Kelimeler: Özel Eğitim , Bağımsız yaşam
The general purpose of special education is to enable these individuals to participate effectively in life and to live independently. Our project will provide the opportunity to show that individuals with special educational needs develop their independent life skills and show that they exist in this life and that they are independent individuals.
Keywords: Special Education , Independent living

Tem

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı II. yarıyıl karne töreni öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımlarıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi. Okul Müdürü Eşref YALI yaptığı konuşmada; "tüm öğretmen arkadaşlara, stajyer öğrencilere gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu zorlu maratonda ülkemizi de etkisi altına alan covid 19 pandemisinin getirdiği olumsuzluklara rağmen destek ve hoşgörüleri ile yanımızda olan velilere de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrenciler, okul sizinle güzel. Eylül'de aynı heyecan ve enerji ile sizleri bekliyor olacağız. Hepinizi gözlerinizden öpüyor, mutlu, sağlıklı, keyifli bir tatil geçirmenizi diliyorum" diyerek karne törenini kutladı.

May

Baharın gelişiyle biz de okulumuzda yeni düzenlemelere gittik. Doğadaki ahenkli uyanışa okulumuz da uyum sağlasın, çocuklarımız ve velilerimiz okula neşeyle, heyecanla gelsinler istedik. Bu amaç çerçevesinde bina iç ve dışındaki alanları imkanlar dahilinde yeniden boyayarak daha temiz ve düzenli bir görünüm elde etmeye çalıştık.Bahsettiğimiz bu düzenlemelerin yapılmasında bizlere destek veren Menteşe Belediyesine teşekkür ediyor, okulumuzun yeni yüzünü keşfe tüm Muğla halkımızı bekliyoruz.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftasını Covid-19 tedbirleri nedeniyle yüz yüze kutlayamasak da, kalbimiz ve tüm çabalarımız özel gereksinimli bu bireylerin hiçbir engele takılmadan, yaşama daha kolay entegre olduğu ve kendilerine ilişkin farkındalık ile kabulün arttığı bir dünyada mutlulukla yaşayabilmeleri yönündedir. Çünkü biliyoruz ki, sevginin aşamayacağı engel yoktur.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü okulumuzda renkli etkinliklerle kutlandı.